Koningspaar in Groningen 2018

Wij zijn erg blij dat het Koningspaar juist Groningen heeft uitgekozen om in 2018 Koningsdag te vieren. Dit is natuurlijk niet zomaar iets en daarom gaan wij ons uiterste best doen om er een mooi feest van te maken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koning Willem-Alexander viert zijn 51ste verjaardag in de stad Groningen. De regio mag zich op vrijdag 27 april 2018 aan de koninklijke familie presenteren, net zoals dit jaar in Tilburg gebeurde. 

Burgemeester Peter den Oudsten en commissaris van de Koning René Paas maakten dat donderdagmiddag bekend in het Groninger stadhuis.

„We willen de regio delen met het hele land”, zegt commissaris van de Koning René Paas. „Laten zien dat we talent hebben, niet alleen voor het winnen van Nobelprijzen en nieuwe energie, maar ook voor het houden van festivals en feestjes. Dit is een prachtige kans om te laten zien wat we in huis hebben. Iedereen zal zien waarom er niets boven Groningen gaat.”

Programma moet nog bedacht

Wat er gaat gebeuren op 27 april 2018 is nog niet bekend, dat moet allemaal nog worden bedacht. „Wat we precies gaan doen, daar hebben we nog niet het begin van een idee van. Maar één ding weten we wel: Koningsdag 2018 wordt onvergetelijk”, zegt Paas. „Dit wordt een topfeest”, vult Den Oudsten aan. „We vinden dit een heel goede beslissing van het koningspaar”, zegt de Groninger burgervader met een glimlach. De laatste koninklijke verjaardag in de provincie Groningen was in 2004, toen koningin Beatrix Koninginnedag vierde in Warffum en de stad Groningen.

Uitnodiging per brief

Paas en Den Oudsten hebben de koning en zijn gezin een paar maanden geleden per brief uitgenodigd, vertelt de commissaris van de Koning. Sindsdien bleef het stil, tot ze last minute te horen kregen dat de Rijksvoorlichtingsdienst een kennismakingsgesprek met het duo wilde. Dat gesprek vond donderdagochtend plaats. Sindsdien gaat het snel, aldus Paas. „We kregen te horen dat de koninklijke familie volgend jaar naar Groningen komt en dat dat om vier uur vanmiddag bekend zou worden gemaakt.”

 

 

AOV bedankt: