Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Mooi Wark is een in 1992 opgerichte rock & roll band uit het Nederlandse Drenthe, bestaande uit Bert Koops (leadzang en gitaar), William Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en Dennis Hendriks (drums). In Drenthe en omstreken speelden ze reeds vele zalen plat, maar dankzij hits als ‘Idioot’, ‘Bokkie of een geittie’, ‘In de blote kont’ en ‘Achter de tent’ is de band over het hele land bekend geworden. Ze werden uitgenodigd voor praatprogramma’s op televisie, en in 2007 werd zelfs een docu-soap van hen uitgezonden op RTV-Drenthe.

De band heeft al heel wat cd’s uitgebracht, beginnende met ‘Zwoegen in’t heuj’ in 1992. Het grootste succes kwam met het album ‘Gewoon Idioot’ in 2006, waarvan er meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht. Nadien mocht de band op heel wat grote Nederlandse festivals optreden. Ze zijn bekend voor hun grappen op het podium en de interactie met het publiek, waardoor ieder optreden een verrassing is, maar toch ook met een hoog muzikaal niveau met songs van ballades tot feestnummers. In 2008 ging de ‘Schijnheiligen Tour’ van start, met meer dan 120 shows over heel het land. Ook werd in februari 2008 het nieuwe album ‘Bok ‘m d’r op’ gepresenteerd. De eerste single van het album kwam reeds in januari 2008 uit, en had de naam ‘Schijt aan regels’. Hij werd op veel succes onthaald.

Mooi Wark bestaat naast William Bossong uit zanger/gitarist Bert Koops, gitarist Arnold Kuik en drummer Dennis Hendriks. De band bestaat sinds 1992 en heeft inmiddels dertien studio-albums uitgebracht.

Deel het! Laat het je vrienden weten!

Ga naar de bovenkant