Koningsdag 2023 – Gezelligheid op Koningsdag in de leukste stad van het Noorden!

Het is al weer bijna zover, koningsdag 2023! Ook dit jaar heeft de Oranjeverenging weer een afwisselend programma opgesteld voor Koningsnacht en Koningsdag.

Zoals elk jaar begint het Koningsdagfeest met Koningsnacht. Op de Vismarkt beginnen we de avond met Calidus, gevolgd door Primaat die je met overweldigende energie omver gaat blazen. Daarna komt Banji, de band die al eerder hoge ogen gooide en al eerder een opvallende show speelde op Eurosonic Noorderslag. We sluiten Koningsnacht af met Knars, een uitlaatklep voor iedereen en stonden al eerder op ADE en Paaspop.

De spulletjes kunnen weer van zolder want de vrijmarkt op Koningsdag gaat om 7:00 uur ook weer van start. Dan kunnen de kleedjes en kraampjes weer opgebouwd worden en gevuld worde. Wist je trouwens dat er op de Westerhaven elk jaar een kindervrijmarkt wordt georganiseerd? Daar begint de opbouw om 9:00 uur. Kijk van tevoren op www.oranjegroningen.nl om te kijken wat je allemaal wel en niet mag verkopen om teleurstelling te voorkomen.

Op Koningsdag hebben we voor elk wat wils. Op de Vismarkt doen we het dit jaar in de ochtend iets anders dan andere jaren voor onze jonge bezoekers!  Vanaf 10:15 hebben we daar een kinderdisco en heuse dance battle! We hebben in samenwerking met Dijkman Dance Divison een prachtig interactief programma samengesteld waarbij jullie allemaal kunnen meedansen en kans maken op mooie prijzen!

Verder zullen we op het podium op de Vismarkt dit jaar de feel-good band George & The Rams zien, gevolgd door de kleurrijke en dansbare hip-hop deuntjes van Babs. De middag wordt afgesloten door de veelbelovende verfrissende sound van Maxine en de energieke act van Steeby and the Better Days.

The Vices stonden al in grote Europese zalen als Ziggo Dome en festivals als Sziget en Best Kept Secret en nu ook op Koninsdag! Dit jaar sluiten we af met de Bazzookas die naar eigen zeggen het best te vergelijken zijn met de ontdekking van het buskruit. Benieuwd naar de line-up voor Koningsnacht en -dag? Meer informatie kun je vinden op onze website www.oranjegroningen.nl.

Natuurlijk is er ook gedacht aan en aandacht voor veiligheid, daarom vragen we bezoekers om de lichtborden in de gaten te houden en de aanwijzingen van de verkeersleiding op te volgen. Gedraag je netjes naar hulpverleningen en andere dienstverlenende instanties.

We kijken uit naar deze editie van Koningsnacht en -dag en hebben zin in een gezellig feest!

 

 


 

Vragen kunt u richten aan info@oranjegroningen.nl of communicatie@oranjegroningen.nl

Vriendelijke groet,
Oranjevereniging Groningen